Dinerkaart
3 Gangen menu p.p. 34,50
Koude voorgerechten
Griekse yoghurt, komkommer, knoflook, azijn
*TARAMOSALATA 9,50
zachte kaviaarmousse met basilicum
*MELITZANOSALATA 9,50
zachte auberginemousse met knoflook
*TYROSALATA 9,90
zachte kaasmousse met paprika
*AMUSE 11,50
zachte kaviaarmousse, auberginemousse, kaasmousse en tzatziki
*CHORIATIKI 9,5
met tomaat, komkommer, olijven, peperoni en fetakaas
Diverse Griekse koude voorgerechten
ROLA SOLOMU 14,90
gerookte zalm met tonijn mousse, groenten, cocktailsaus en kaviaar
GARNALENCOCKTAIL 14,90
met Hollandse garnalen, groenten en cocktailsaus
BEEF CARPACCIO 16,50
Wagyu met groenten, Parmezaanse kaas en basilicumpesto
BEEF TATAKI 20,00
met ponzu, knoflook en bosuien
Warme voorgerechten
*KEFTEDES 9,00
Gehaktballetjes in tomatensaus geserveerd met kaas
*MYDIA TIGANITA 10,00
Gebakken mosselen met knoflooksaus (apart)
*BRUSCHETTA 8,50
met tomaat, fetakaas en knoflook
DOLMADAKIA vega 10,00
met rijst, geserveerd met yoghurt-citroen saus
KALAMARAKIA 12,50
Gebakken wilde inktvis met knoflooksaus (apart)
Gepaneerd gebakken Griekse fetakaas, geserveerd met jam (apart)
FETA FYLLO 13,00
Gebakken Griekse fetakaas met bladerdeeg, met honing en kaneel
KAASBALLETJES 11,50
Gebakken en geserveerd met jam (apart)
GARIDES VUTYRU 16,00
Gebakken wilde garnalen met kruidenboter
XTENIA 18,00
St. Jacobsschelpen met pastinaakpuree
ZESTI PIKILIA 18,00
Diverse Griekse warme voorgerechten
Visspecialiteiten
(geserveerd met frites)
Gebakken wilde baby inktvis met knoflooksaus (apart)
*KALAMARIA PSITA 25,00
Wilde baby inktvis van de grill met knoflooksaus (apart)
SOLOMOS 27,50
Zalmfilet met knolselderijpuree en een appel-mosterd-room saus
BAKALIAROS 29,00
Kabeljauwfilet geserveerd met gesauteerd spinazie en champignons
van de grill
GARIDES GRILL 34,00
Wilde garnalen van de grill
MYKONOS 30,00
met zalmfilet, 2 wilde garnalen en wilde baby inktvis
Vleesspecialiteiten
(geserveerd met frites)
met gorgonzola saus, gepocheerde peer, honing en walnoten
ARNAKI FILETO 34,50
lamshaas met saus van room, wijn, peper, truffelolie en walnoten
geserveerd met auberginepuree
Kipfilet met zongedroogde tomaten-fetakaas-roomsaus
Grill gerechten
(geserveerd met frites, rijst en tzatziki)
Black Angus, Grain Fed (+/- 220 gram)
RIB-EYE 39,00
Black Angus, Grain Fed (+/- 270 gram)
LAMSHAAS 34,00
FRENCH RACKS 36,50
(lamskoteletten)
SUVLAKI 25,00
2 varkenshaasspies en gyros
*KIPFILET 23,00
*GYROS 20,00
van varkensvlees
*SUZUKI 20,00
2 stuks gekruid gehakt en gyros
*BIFTEKI 23,00
gekruid gehakt gevuld met fetakaas
Voor 1 of meer personen
met gyros, suzuki, kipfilet
HERMES p.p. 27,00
met gyros, suzuki, kipfilet en varkenshaas
ORINO p.p. 33,00
met ossenhaas, lamshaas, kipfilet en gyros
KRETA p.p. 35,00
met ossenhaas, lamshaas, zalmfilet en wilde inktvis
PARTHENON p.p. 35,00
met ossenhaas, 2 lamskoteletten en gyros
Traditionele gerechten
Kalfsvlees met Griekse pasta, spinazie en fetakaas
STIFADO 26,00
Kalfsvlees met sjalotjes in rode wijnsaus met rozemarijn en aardappelen
*MOUSAKA 22,50
Aardappelen, aubergines, gehakt en bechamelsaus in laagjes
*GYROS GRATINE 24,00
Gyros met metaxa-pepersaus, gegratineerd met kaas
Pasta’ s & vega
Pasta met kipfilet, champignons, basilicumpesto en mosterd-citroen-roomsaus
*LINGUINI VEGA 20,00
Pasta met groenten
LINGUINI THALASSINON 28,50
Pasta met wilde garnalen en zeevruchten
RISOTTO MANITARION (vega) 29,50
met champignons en truffel
Kindermenu (tot 12 jaar)
(geserveerd met frites, mayonaise en ketchup)
GYROS 14,00
SUVLAKI 14,00
van varkenshaas(spies)
SPAGHETTI 12,00
OSSENHAAS 17,50
ZALMFILET 14,00
Sauzen en bijgerechten
PEPERSAUS of CHAMPIGNONSAUS 3,50
KNOFLOOKSAUS of GORGONZOLASAUS 3,50
FRITES of RIJST 3,50
GROENTEN of KLEINE TZATZIKI 4,90
BABY AARDAPPELEN 4,90
FRITES met truffel-mayonaise en Parmezaanse kaasflakes 6,50
Desserts & ijs
KUNEFE voor 2 personen 20,00
Engelhaar met kaas en pistachios en siroop
geserveerd met vanille ijs
PAVLOVA 12,00
Meringue met crème patisserie en bosvruchtensaus
ARMENOVIL 11,00
Vanille ijs, meringue stukjes, gekarameliseerde noten
*BAKLAVAS 8,00
Bladerdeeg met honing, walnoten en siroop, geserveerd met vanille ijs
*YOGHURT 6,50
Griekse yoghurt met honing en walnoten
DAME BLANCHE 8,50
Vanille ijs met warme chocoladesaus
FRAULES (seizoen) 8,50
Vanille ijs met aardbeien en aardbeiensaus
SORBET IJS 6,90
Citroen en mango (lactosevrij, glutenvrij)
*KARAMELA 7,50
Vanille ijs met warme karamelsaus
*FRUTA DASUS 8,00
Vanille ijs met bosvruchtensaus
*VANILLE IJS 6,50
KINDERIJS 5,90
Vanille ijs en smarties
Suggesties van de Chef
Voorgerechten
Hoofgerechten
FLORINIS RODE PEPERS MET KAAS (uit de oven) 14,00
CEVICHE VAN ZEEBAARS (Thalassa style) 18,00
RODE RISOTTO VAN RODE BIETEN MET WILDE GARNALEN 28,00
KREEFT (+/- 600 gram) met linguini 45,00
WAGYU BEEF (Australian A9) 39,00 Per 100 gr
Nagerecht
DUBAI CHOCOLATE dessert 12,50