Dinerkaart

3 Gangen menu p.p.  34,50

Keuze uit een voor- hoofd- en nagerechten met een  *  voor het gerecht.
Geldig van maandag tot en met donderdag.
(niet geldig op feestdagen en i.c.m. andere acties)

 

Koude voorgerechten

*TZATZIKI     7,50
Griekse yoghurt, komkommer, knoflook, azijn

*TARAMOSALATA     9,50
zachte kaviaarmousse met basilicum

*MELITZANOSALATA     9,50
zachte auberginemousse met knoflook

*TYROSALATA     9,90
zachte kaasmousse met paprika

*AMUSE     11,50
zachte kaviaarmousse, auberginemousse, kaasmousse en tzatziki

*CHORIATIKI     9,5
met tomaat, komkommer, olijven, peperoni en fetakaas

KRYA  PIKILIA    16,90
Diverse Griekse koude voorgerechten

ROLA  SOLOMU     14,90
gerookte zalm met tonijn mousse, groenten, cocktailsaus en kaviaar

GARNALENCOCKTAIL     14,90
met Hollandse garnalen, groenten en cocktailsaus

BEEF CARPACCIO     16,50
Wagyu met groenten, Parmezaanse kaas en basilicumpesto

BEEF TATAKI    20,00
met ponzu, knoflook en bosuien

Warme voorgerechten

*DAGSOEP       dagprijs

*KEFTEDES    9,00
Gehaktballetjes in tomatensaus geserveerd met kaas

*MYDIA  TIGANITA     10,00
Gebakken mosselen met knoflooksaus (apart)

*BRUSCHETTA     8,50
met tomaat, fetakaas en knoflook

DOLMADAKIA vega     10,00
met rijst, geserveerd met yoghurt-citroen saus

KALAMARAKIA     12,50
Gebakken wilde inktvis met knoflooksaus (apart)

FETA  SAGANAKI       12,00
Gepaneerd gebakken Griekse fetakaas, geserveerd met jam (apart)

FETA FYLLO       13,00
Gebakken Griekse fetakaas met bladerdeeg, met honing en kaneel

KAASBALLETJES      11,50
Gebakken en geserveerd met jam (apart)

GARIDES  VUTYRU     16,00
Gebakken wilde garnalen met kruidenboter

XTENIA      18,00
St. Jacobsschelpen met pastinaakpuree

ZESTI  PIKILIA      18,00
Diverse Griekse warme voorgerechten

Visspecialiteiten

(geserveerd met frites)

*KALAMARIA TIGANITA    24,00
Gebakken wilde baby inktvis met knoflooksaus (apart)

*KALAMARIA PSITA    25,00
Wilde baby inktvis van de grill met knoflooksaus (apart)

SOLOMOS    27,50
Zalmfilet met knolselderijpuree en een appel-mosterd-room saus

BAKALIAROS    29,00
Kabeljauwfilet geserveerd met gesauteerd spinazie en champignons

ZEETONG    48,00
van de grill

GARIDES GRILL    34,00
Wilde garnalen van de grill

MYKONOS    30,00
met zalmfilet, 2 wilde garnalen en wilde baby inktvis

Vleesspecialiteiten

(geserveerd met frites)

OSSENHAAS      40,00
met gorgonzola saus, gepocheerde peer, honing en walnoten

ARNAKI FILETO      34,50
lamshaas met saus van room, wijn, peper, truffelolie en walnoten
geserveerd met auberginepuree

KOTOPULO      26.50
Kipfilet met zongedroogde tomaten-fetakaas-roomsaus

Grill gerechten

(geserveerd met frites, rijst en tzatziki)

 

OSSENHAAS    37,00
Black Angus, Grain Fed (+/- 220 gram)

RIB-EYE    39,00
Black Angus, Grain Fed (+/- 270 gram)

LAMSHAAS    34,00

FRENCH RACKS    36,50
(lamskoteletten)

SUVLAKI   25,00
2 varkenshaasspies en gyros

*KIPFILET    23,00

*GYROS    20,00
van varkensvlees

*SUZUKI    20,00
2 stuks gekruid gehakt en gyros

*BIFTEKI    23,00
gekruid gehakt gevuld met fetakaas

Voor 1 of meer personen

 

 

*CORFU p.p. 24,00
met gyros, suzuki, kipfilet

HERMES p.p. 27,00
met gyros, suzuki, kipfilet en varkenshaas

ORINO p.p. 33,00
met ossenhaas, lamshaas, kipfilet en gyros

KRETA p.p. 35,00
met ossenhaas, lamshaas, zalmfilet en wilde inktvis

PARTHENON p.p. 35,00
met ossenhaas, 2 lamskoteletten en gyros

Traditionele gerechten

JUVETSI    26,00
Kalfsvlees met Griekse pasta, spinazie en fetakaas

STIFADO    26,00
Kalfsvlees met sjalotjes in rode wijnsaus met rozemarijn en aardappelen

*MOUSAKA    22,50
Aardappelen, aubergines, gehakt en bechamelsaus in laagjes

*GYROS  GRATINE    24,00
Gyros met metaxa-pepersaus, gegratineerd met kaas

Pasta’ s & vega

*LINGUINI  KIP    22,00
Pasta met kipfilet, champignons, basilicumpesto en mosterd-citroen-roomsaus

*LINGUINI VEGA   20,00
Pasta met groenten

LINGUINI THALASSINON   28,50
Pasta met wilde garnalen en zeevruchten

RISOTTO MANITARION (vega)   29,50
met champignons en truffel

Kindermenu (tot 12 jaar)

(geserveerd met frites, mayonaise en ketchup)

KIPNUGGETS     14,00

GYROS    14,00

SUVLAKI      14,00
van varkenshaas(spies)

SPAGHETTI       12,00

OSSENHAAS     17,50

ZALMFILET    14,00

Sauzen en bijgerechten

PEPERSAUS of CHAMPIGNONSAUS    3,50

KNOFLOOKSAUS of GORGONZOLASAUS    3,50

FRITES of RIJST    3,50

GROENTEN of KLEINE TZATZIKI     4,90

BABY AARDAPPELEN     4,90

FRITES met truffel-mayonaise en Parmezaanse kaasflakes      6,50

Desserts & ijs

DESSERT VAN DE DAG          dagprijs

KUNEFE voor 2 personen          20,00
Engelhaar met kaas en pistachios en siroop
geserveerd met vanille ijs

PAVLOVA          12,00
Meringue met crème patisserie en bosvruchtensaus

ARMENOVIL          11,00
Vanille ijs, meringue stukjes, gekarameliseerde noten

*BAKLAVAS          8,00
Bladerdeeg met honing, walnoten en siroop, geserveerd met vanille ijs

*YOGHURT          6,50
Griekse yoghurt met honing en walnoten

DAME BLANCHE          8,50
Vanille ijs met warme chocoladesaus

FRAULES (seizoen)          8,50
Vanille ijs met aardbeien en aardbeiensaus

SORBET IJS          6,90
Citroen en mango (lactosevrij, glutenvrij)

*KARAMELA          7,50
Vanille ijs met warme karamelsaus

*FRUTA DASUS          8,00
Vanille ijs met bosvruchtensaus

*VANILLE IJS          6,50

KINDERIJS          5,90
Vanille ijs en smarties

Suggesties van de Chef

Voorgerechten

Hoofgerechten

GRIEKSE SALADE MET DAKOS (Johannesbrood)          12,00

FLORINIS RODE PEPERS MET KAAS (uit de oven)          14,00

CEVICHE VAN ZEEBAARS (Thalassa style)     18,00

RODE RISOTTO VAN RODE BIETEN MET WILDE GARNALEN         28,00

KREEFT (+/- 600 gram) met linguini         45,00

WAGYU BEEF (Australian A9)          39,00 Per 100 gr

Nagerecht

DUBAI CHOCOLATE dessert         12,50